+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Pátrací akce se smutným koncem

Krušné hory, 9. dubna 2019 – Po pohřešovaném Polákovi, který se ztratil po požití velkého množství alkoholu, včera pátrali záchranáři krušnohorské HS v okolí Vejprt.

Pátrací akce se smutným koncem
Ilustrační foto

Před devátou ráno se na Horskou službu obrátili policisté, kteří ztraceného muže hledali už dva dny. „Vytvořili jsme pátrací tým z profesionálních i dobrovolných členů a vyrazili se dvěma těžkými terénními vozidly. Na naší stanici ve Vejprtech jsme pak zřídili základnu a stanovili si lokality, ve kterých budeme pátrat,“ uvedl k okolnostem akce Jan Šimeček, zasahující člen Horské služby Krušné hory.

Policie ČR v předchozích dnech prověřila postupně okolí restaurace, ve které Polák popíjel, zdravotnická zařízení a známé pohřešovaného. „Zjistili, že jeho mobilní telefon je stále aktivní v blízkosti objektu, kde byl naposledy spatřen. Bylo tedy jasné, že musíme pročesat bezprostřední okolí. Policisté znovu prohledali jeho ubytovnu a my jsme projeli dostupná místa, zatím však bez výsledku,“ popsal dění ve Vejprtech Jan Šimeček.

„V půl jedenácté jsme na místě měli už 10 záchranářů a vytvořili rojnici. Prohledávali jsme terén ve spolupráci s Policií ČR za použití systému GINA. Díky němu jsme viděli v reálném čase pohyb záchranářů a mohli je tak efektivně koordinovat,“ uvedl k pátrání Miroslav Güttner, náčelník Horské služby Krušné hory.

Kolem poledne pak nalezl policejní psovod bezvládné tělo v potoce pár set metrů po proudu od místa ubytování. „Po vyproštění policejními potápěči, ohledání koronerem a PČR naši členové tělo transportovali pomocí navijáku terénního automobilu na silnici. Po skončení akce Policie ČR ocenila naši pomoc, a především systém GINA, který velmi napomohl k lokalizaci pohřešovaného,“ doplnil náčelník Güttner.

Bližší informace: Miroslav Güttner, náčelník Horské služby ČR, oblast Krušné hory, GSM:720 510 603, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí