+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Kynologická brigáda se zúčastnila Helicopter show v Hradci Králové

Psi HS si zacvičili v rámci Helicopter Show - vrtulníková akce s dlouholetou tradicí, která se konala minulý víkend na letišti v Hradci Králové. Kynologická brigáda Horské služby zde úkázala své schopnosti a dovednosti.

Kynologická brigáda se zúčastnila Helicopter show v Hradci Králové
Ilustrační foto

V pátek 12. května byla kynologická brigáda přizvána ke cvičení v rámci Helicopter Show v Hradci Králové, kterou pořádala letecká společnost DSA a.s. Jedná se o leteckou záchrannou sluýžbu úzce spolupracující v několika krajích právě s Horskou službou.

Různá cvičení mohla shlédnou široká veřejnost a na vlastní oči vidět upřímnou radost pejsků Horské služby z létání jak ve vrtulníku, tak v podvěsu pod vrtulníkem.

Na cvičení byly k dispozici celkem 2 helikoptéry, které byly současně ve vzduchu. Každý psovod Horské služby byl přiřazen k leteckému záchranáři. U jednoho stroje měl letecký záchranář za úkol přesně navigovat pilota k přistání, zatímco psovod HS se psem zde byli pouhými pasažéry. Pes si v rámci tohoto cvičení více zvykal na hluk a pocit při letu vrtulníkem.

U druhé helikoptéry cvičil psovod HS se svým psem a leteckým záchranářem v podvěsu. Po přesunu na místo určení byl pes nasazen do plochy, kterou musel propátrat, ale žádnému z pejsků nedělalo problém figuranta najít a vyštěkat.

Zúčastnilo se celkem 5 psovodů Horské služby se svými psy a dále 2 psy od hasičů.

Cvičení si všichni opravdu užili a pevně věříme, že bylo na co se dívat.

Těšíme se zase na příští rok!

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí