+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Pátrání v okolí Luční boudy

V úterý v 10:45 hod. byla vyhlášena pátrací akce po pohřešovaném šestadvacetiletém muži polské národnosti.

 

Pátrání v okolí Luční boudy
Pátrání v okolí Luční boudy

Podle svědků z pondělního večera byl muž silně podnapilý a byl kamarády odveden na pokoj, kde ho však ráno nenašli. Zaměstnanci Luční boudy prohledali rozsáhlou budovu a před půl desátou ráno požádali záchranáře ze služebny HS na Luční boudě o pomoc. Podle záznamu kamerového systému opustil hledaný muž Luční boudu již ve 22:40 hod.

Ihned byla vyhlášená pátrací akce, do které byli svoláni členové HS z okrsku Strážné, Špindlerova Mlýna a Pece pod Sněžkou. Záchranář ze služebny HS na Luční boudě okamžitě vyrazil do terénu a prohledával okolí. Postupně do akce nastoupilo dalších 18 záchranářů a šest psů vycvičených k vyhledávání osob v horském terénu.

Krátce po dvanácté hodině členové HS nalezli nějaké stopy a podezřelý předmět u malé laviny, která se svezla do Obřího dolu. Část zachranářů začala sestupovat a slaňovat do této lokality. Ostatní záchranáři a pátrací psi HS postupně v rojnici prohledávali prostor mezi Luční boudou a Slezským domem.

V 13:05 pak jeden ze záchranářů nalezl v Obřím dole stopy krve a patnáct minut nato byl objeven i pohřešovaný. V tu dobu byl již bez známek života. Místo nálezu bylo v obtížném a nepřístupném terénu, proto HS požádala o spolupráci Policii ČR, která poskytla k vyproštění těla vrtulník.

 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí