+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Ukázky kynologů na oslavách 80 let HS

V rámci doprovodného programu oslav 80. výročí vzniku Horské služby mohli návštěvníci mimo jiné vidět vzorové ukázky práce záchranářských psů kynologické brigády HS.

Ukázky kynologů na oslavách 80 let HS
Ilustrační foto

Během komentovaných ukázek se dozvěděli mnoho o výcviku a možnostech nasazení psů při hledání v lavinách i ve volném terénu. Aleš Bittner se svým psem Yahoo (Jizerské hory) předvedl několik motivačních cvičení s bezchybným vyhledáním a označením figuranta. Krátký záznam jedné z ukázek můžete vidět na pozadí rozhovoru vedoucího kynologické brigády Pavla Smejkala pro ČT24 ve videu pod odkazem Metodika práce.

Kromě ukázek práce psovodů mohli návštěvníci vidět záchranu paraglidisty zachyceného na nosném laně lanovky, evakuaci pasažérů lanovky pomocí lanových technik i vrtulníku. Členové HS předvedli i další ukázky záchranných akcí za pomoci vrtulníku – doprava záchranářů na místo nehody, ošetření zraněného a jeho transport z nepřístupného terénu. Návštěvníci oslav si tak mohli vytvořit lepší představu o práci záchranářů HS. Více můžete vidět ve fotogalerii.

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí