+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Úraz cyklisty v Jizerských horách

Včera 26.7. v podvečerních hodinách došlo k vážnému úrazu mládého cyklisty v Jizerských horách nedaleko Josefodolské přehrady.

Úraz cyklisty v Jizerských horách
foto: Martin DYNTR

Na žádost ZZS LK na místo okamžitě vyrazil záchranář HS ze stanice Bedřichov. Po příjezdu na místo  nehody postiženému poskytl prvotní ošetření. Jednalo se o poměrně závažná poranění - otřes mozku, tržná rána na hlavě, vykloubené rameno, poranění v oblasti obličeje a úst a mnohačetné odřeniny. Vzhledem ke stavu zraněného a povaze poranění, které vyhodnotil záchranář HS, byl na místo vyslán i vrtulník Letecké záchranné služby LK. Jelikož přistání vrtulníku v místě nehody nebylo možné, byl zraněný  vozidlem Horské služby transportován na hráz Josefodolské přehrady. Zde byl předán posádce LZS, která mladíka následně transportovala na traumacentrum Krajské nemocnice Liberec.

Ještě tentýž den ve večerních hodinách byl dispečinkem ZZS LK vyzván záchranář HS z Ještědu k úrazu cyklisty v oblasti Chaty pod Pláněmi na Ještědském hřebeni.

S probíhajícími letními prázdninami, přibývá návštěvníků Jizerských hor a s nimi narůstá i počet zásahů, které řeší Horská služba společně ve spolupráci se ZZS LK. Úrazy ze včerejšího dne opět prověřily perfektní souhru obou složek.

 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí