+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

letní doškolení HS Krušné hory

O víkendu ve dnech 10.-11.6. proběhlo v obci Tisé letní oblastní doškolení HS Krušné hory.

letní doškolení HS Krušné hory
náhled do dispečerského pc se spuštěným programem GINA

Jako každým rokem, i letos, si zde všichni členové mohli splnit fyzické limity pro letošní rok při crossu na 10 km a projít řadou dalších školení. Ta jsou již nedílnou součástí života horoslužebníka, protože i vědomosti jak pro řízení motorových prostředků při záchraně v horách, tak znalost práce ve výškách, je potřeba každoročně obnovovat a opakovat.

Letošní rok byl však také zaměřen na pátrání po osobách v nepřístupném terénu. Hlavní zkouškou pro všechny přítomné tak byla pátrací akce celkem po 9ti osobách, které se ztratily ve skalním terénu při školním výletě.

Tedy ilustrativní scénář, který se může snadno přihodit. Této záchranné akce se zůčastnilo celkem 60 záchranářů se dvěma terénními vozidly, čtyřkolkou, a transportními prostědky do nepřístupného terénu jako je například rakouský vozík či nosítka UT2000.

Celá akce trvala zhruba 3 hodiny a pro tento kurz nové ovšem bylo to, že úkoly pro pátrání byly záchranářům posílány on-line, pomocí vyhledávacího programu GINA. Tím se celá organizace akce výrazně urychlila, zpřehlednila a ve výsledku tím i zrychlila. A to je při pátrání obrovským benefitem. Celá akce tak mohla být účinně řízena pouze dvěma dispečery.

výběr z fotografií:

 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí