+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Zimní soutěž HS Krušné hory Boží Dar 2020

Klínovec hostil tradiční zimní soutěž záchranářů Horské služby Krušných hor

Zimní soutěž HS Krušné hory Boží Dar 2020
Ilustrační foto

V sobotu 11. ledna proběhla tradiční zimní soutěž oblasti Krušné hory.
Pořadatelství se ujal tentokrát okrsek Boží Dar, kam se akce na poslední chvíli přesunula z Klínů, kde byla v tento termín nedostatečná sněhové pokrývka. Na celkem 43 závodníků čekala 7km trať s převýšením 480 m a to po jediné trase, kterou sněhové podmíky na Božím Daru umožnily - z paty Klínovce po sjezdovkách až k jeho vrcholu a sjezdem zpět do improvizovaného cíle v areálu Neklid.
Nejstrmější část trati v délce 500 metrů bylo nutné absolvovat s lyžemi na batohu. Proběhla také kontrola povinného vybavení a lékárniček.
V cíli pak závodníci absolvovali písemný test ze zdravovědy, kde bylo možné si uškodit do celkového času závodu až třemi trestnými minutami. Nešlo tedy rozhodně jen o formální prozkoušení, ale poměrně náročné otázky zamíchaly i celkovým pořadím.

Završením soutěžního dopoledne byla technická disciplína. V krátkých sprintech účastíci dokazovali svou šikovnost v obsluze skialpinistické výstroje. Nejrychleji zkoušku zvládl Michal Podzimek z okrsku Bouřňák za 2 minuty a 35 sekund, nejpomalejší pak se stejným úkolem zápolil více než 6 minut.
V celkovém hodnocení závodu se sčítaly časy ze skialpové etapy, technické disciplíny i trestů ze zdravovědy. Nejúspěšnější v mladší kategorii do 40 let byl opět Michal Podzimek, v kategorii starší pak Standa Kabeš z okrsku Pernink, který se stal s náskokem 29 sekund i absolutním vítězem celé soutěže.

Fotografie z akce

Autorem fotografií je Tomáš Vrbický

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí