+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Společný noční zásah IZS v prostorách bývalého cínového dolu

V noci ze soboty na neděli zasahovala Horská služba Krušné hory společně se všemi složkami IZS v prostorách bývalého cínového dolu Sauersack u města Přebuz.

"Výzvu jsme přijali od ZZS KVK těsně před 23 hodinou s tím, že se jedná, v důsledku pádu ze střechy na schody, o poranění dolní končetiny a hlavy" , řekl k zásahu Stanislav Kabeš. K události vyrazila stála služba ze stanice Bublava a Boží Dar. "Po příjezdu k místu události bylo zjištěno, že se postižená osoba nachází po pádu z výšky cca 6 metrů na rozpadlých, místy zcela chybějících, schodech ve třetím patře, se zlomeninou stehenní kosti LDK. Společně s posádkou ZZS jsme muže dovyšetřili, zafixovali ve vakuové matraci a ve speciálních nosítkách připravili k technickému transportu, který probíhal ve spolupráci HZS a PČR za pomoci lanových technik do přízemí a pak nepřístupným terénem k vozidlu ZZS." dodal zahující člen Milan Šulák.

"Prostor bývalého cínového dolu se v posledních letech stal cílem různých skupin návštěvníků od turistů zajímajících se o historii tohoto místa přes vyznavače paintballu až ke skupinám holdujícím alkoholu a drogám. Někteří návštěvnící, při prolézání nebezpečných částí tohoto skanzenu, hazardují i s vlastním životem, jako v tomto případě." konstatoval Miroslav Račko, náčelník oblasti Krušné hory a na závěr dodal, že při záchraně se opět ukázala bezchybná spolupráce všech složek IZS

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí