+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Ošetření a transport školačky na lyžařském výcviku v Beskydech

Základní pravidlo na lyžích je, že přednost má ten pomalejší. To bohužel nerespektoval lyžař, který včera ve Skiareálu Severka v Dolní Lomné srazil 12 letou lyžařku. 

Ošetření a transport školačky na lyžařském výcviku v Beskydech
Vrtulník přivolaný pro transport raněné dívky do nemocnice

Základní pravidlo na lyžích je, že přednost má ten pomalejší. To bohužel nerespektoval lyžař, který včera ve Skiareálu Severka v Dolní Lomné srazil 12 letou lyžařku. Ta se sice bezprostředně po pádu oklepala a dokázala vyjet lanovkou na chatu, kde si ovšem začala stěžovat na bolesti hlavy.

Učitel z lyžařského kurzu, na kterém dívka byla, rychle kontaktoval Horskou službu. K události vyrazili záchranáři z okrsku Velký Polom. Na místě zjistili, že dívka utrpěla lehký otřes mozku a zhmoždění v oblasti krční páteře.

Vzhledem k tomu, že se jednalo o dítě, rozhodl dispečink záchranné služby o povolání vrtulníku. Horští záchranáři mezitím dívku transportovali na parkoviště areálu, kde během chvíle přistál vrtulník a s dívkou na palubě odletěl do FN Ostrava.

Dívka zůstala v nemocnic na pozorování hospitalizovaná. Událost je o to smutnější, že lyžař, který dívku srazil, z místa nehody ujel. Díky za kooperaci s LZS Ostrava a RZ Jablunkov a mladé lyžařce přejeme brzké uzdravení.

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí