+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Horská služba cvičí v Beskydech

Vyproštění dřevorubce zavaleného stromem, evakuace padáčkáře uvízlého na stromě, ošetření osoby po havárii v autě, řešení anafylaktického šoku, hypoglykémie, polytraumat, trénink resuscitace, práce s přenosným benzínovým navijákem v terénu, ale také lezecké soustředění v rámci přeshraniční spolupráce se slovenskými kolegy, 60 km horským terénem na kole nebo 20 kilometrů se zátěží pěšky. 

Horská služba cvičí v Beskydech
Z doškolení profesionálních horských záchranářů v Beskydech

Výše uvedené je jen malý výčet z toho, co muselo 51 profesionálních horských záchranářů zvládnout minulý týden během pěti dnů v lokalitě Gruň – Staré Hamry v Beskydech při každoročním doškolení. „Každá horská oblast v České republice je něčím specifická. Někdo se častěji setkává se sundáváním paraglidisty ze stromů, jiný s polytraumaty po pádech na kolech v bikeparcích a někdo zase často zachraňuje ve skalách. Všichni ale musejí zvládat všechny záchranné situace, a proto je nutné, aby si ty méně časté stále opakovali. Navíc technika a materiál se vyvíjejí tak rychle, že je prostě nezbytné držet krok s nejčerstvějšími záchranářskými poznatky i technikou,“ vysvětluje nutnost konání organizátor letošního doškolení hlavní metodik Horské služby v Beskydech Libor Kluz.

Tento týden tím samým výcvikem v Beskydech bude procházet druhá polovina všech profesionálních záchranářů. Trénink zachytil objektivem svého fotoaparátu Honza Kostík.

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí