+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Zkoušky Letní školy Horské služby letos splnilo 25 adeptů

„Pokud budou adepti na horské záchranáře vypadat jako ti letošní na Letní škole Horské služby, nemusíme se o budoucnost horské záchranařiny v Česku obávat,“, to jsou slova hlavního metodika Horské služby Pavla Horkého po sobotních zkouškách čekatelů na členství v Horské službě.

Zkoušky Letní školy Horské služby letos splnilo 25 adeptů
Sestava adeptů Letní školy 2022

Na fotce jsou budoucí horští záchranáři po fyzických testech. V lokalitě Milovy na Vysočině proběhlo během soboty 6 různých zkoušek: topografie, zdravověda, horolezectví, technika záchranných prací, organizace záchranných prací a orientace v organizaci Horské služby.

Do zkoušek postoupilo 25 z 26 čekatelů. Jeden vypadl hned na začátku, když nesplnil fyzickou prověrku spočívající v běhu terénem na vzdálenost 10 kilometrů s časovým limitem 55 minut. Ze všech 25 čekatelů neudělali dva zkoušku z techniky záchranných prací, jeden z horolezectví a jeden z topografie. „V postupu do zimní části to ale žádný velký problém není. Na opravu by nebyl čekatel připuštěn při nesplnění tří a více zkoušek. Takto budou mít borci šanci si nesplněné zkoušky opravit hned v první den zimní školy. Pokud uspějí, budou pokračovat dál a po týdnu zimních testů se mohou stát plnohodnotnými členy organizace,“ vysvětluje Pavel Horký. Všem chlapíkům gratulujeme a v zimě jim v Krkonoších na Dvoračkách budeme držet palce. Horám zdar.

 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí