+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Letecký transport zraněného na singl trailu

Lékař z letecké záchranky na fotce se právě chystá na laně vyzvednout muže, který se na Dolní Moravě zranil při jízdě na singl trailu. Horské záchranáře ke svému 38letému manželovi zavolala jeho žena.

Letecký transport zraněného na singl trailu
Ze zásahu

Cyklista spadl z kola v horní části modré singl trailové stezky ve velmi těžko přístupném terénu. Záchranáři z Horské služby se k němu částečně autem a částečně pěšky dostávali zhruba 20 minut.

Muž si stěžoval na bolesti v zádech a záchranáři na místě pojali podezření na zranění páteře, které se nakonec později potvrdilo. Jeho transport na nosítkách v kombinaci s autem by trval kolem jedné hodiny a pro muže by byl velmi bolestivý a nekomfortní. Proto Horská služba požádala o technický zásah vrtulníku. Muže zafixovali horoslužebníci do vakuové matrace a nasadili mu krční límec. Vrtulník přiletěl do 20 minut a letecký lékař pacienta evakuoval z místa v podvěsové síti. Po mezipřístání a přeložení muže na palubu s ním vrtulník zamířil do nemocnice.

Poděkování patří leteckým záchranářům, ale také cyklistům na místě, kteří pomohli s přenesením muže pod vrtulník a se zabezpečením prostoru. Pochvala patří i zraněnému muži. Měl helmu na hlavně, měl rukavice a také další chrániče. Přejeme mu brzké uzdravení.

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí