+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Cvičná evakuace základní a mateřské školy v Nové Peci na Šumavě

Když vám hoří škola, jde o vteřiny. Zažily to v pondělí 19. září děti ze základní a mateřské školy v Nové Peci na Šumavě. Naštěstí jen cvičně.

Cvičná evakuace základní a mateřské školy v Nové Peci na Šumavě
Cvičná evakuace ZŠ a MŠ Nová Pec, Šumava

Místní dobrovolní hasiči a Horská služba se rozhodli potrénovat sami sebe, děti i pedagogický sbor. O cvičení tak vědělo jen pár pedagogů a děti žádné. Hasiči zakouřili budovu školy v 9 ráno v době vyučování. Když si toho všimla jeden z pedagožek, začaly se dít věci. Ale kupodivu zcela bez paniky. Pedagogický sbor má jasné evakuační pokyny. Přestože je cvičil naposledy před několika lety, zvládl je na jedničku.

Učitelé seřadili děti ještě v nezakouřených třídách a za pomoci místních hasičů je dostali ven. Až na čtyři starší žáky, kteří byli informováni o tom, že se jedná o cvičení. Tyhle čtyři děti hasiči evakuovali na střechu, protože se vnitřkem budovy už „cvičně“ nedalo projít. Ze střechy je pak přivolaná Horská služba sundala pomocí na rychlo vyrobené lanové dráhy. Za chvilku tak byli všechny děti i učitelé v bezpečí a záchranáři jim mohli pogratulovat ke způsobu, jakým cvičení zvládli.

Žádný křik, pláč, stres. Přesně podle pokynů co nejrychleji ven. Za odměnu pak všechny školáky i paní učitelky vzali záchranáři k hasičům, kde si děti vyzkoušeli nejrůznějších záchranářské dovednosti a mrkli na techniku. Spolupráci záchranářů na Novou Pec tleskáme a celé škole dáváme samé biče.

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí