+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Otevřená zlomenina a zranění řetězovou pilou na Šumavě

Neopatrná práce s pilou nebo obyčejné uklouznutí po vystoupení z auta. I tyhle případy řeší Horská služba a není jich úplně málo. 

Otevřená zlomenina a zranění řetězovou pilou na Šumavě
Ilustrační foto

Třeba přibližně před týdnem na Šumavě. Dopoledne 72letá seniorka vystupovala mezi Borovou Ladou a Horní Vltavicí z auta a uklouzla na namrzlém štěrku, který v daný moment zafungoval jako po zemi rozházené kuličky. Upadla tak nešťastně, že si přivodila zlomeninu lýtkové a otevřenou zlomeninu holenní kosti.

Jen o pár hodin později na Kvildě, sotva půlminuty chůze od stanice Horské služby, pracoval dělník na stavbě s řetězovou pilou tak neopatrně, že si pořezal obě nohy. U jedné z končetin pronikly zuby pily až ke kosti.

V obou případech byli k události nejblíž právě horští záchranáři. Zastavili krvácení, zraněné prvotně ošetřili a zdravotníkům pomohli s transportem do vrtulníku. Nemusíte se pohybovat po hřebenových partiích, abyste potřebovali pomoc horských záchranářů. Vaše zdraví pomáhají na horách chránit i v relativně obyčejných situacích. Dávejte na sebe nejen na horách pozor.

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí