+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Hned na úvod sezony se prověřila kooperace složek IZS v Krkonoších.

Dnes ve 12:25 obdržel dispečink HS ve Špindlerově Mlýně informaci o poruše šesti sedačkové lanovky ve Svatém Petru.

Hned na úvod sezony se prověřila kooperace složek IZS v Krkonoších.
Ilustrační foto

               „Dle našich vnitřních směrnic byla zahájena koordinovaná příprava profesionálních i dobrovolných záchranářů na případnou evakuaci z lanovky.“ řekl dispečer HS Martin Řáda, který byl v neustálém spojení s ostatními složkami IZS a s provozovateli lanovky. Po 45 minutách byla provozovatelem vydána informace, že do cca 10 minut bude závada odstraněna.

Záchranáři HS přijali změnu situace a přeorganizovali záchranné úsilí směrem na transport dek, thermobalíčků a ostatních prostředků pro zachování tepelného komfortu na horní stanici lanové dráhy. Všechny osoby vystupující ze zprovozněné lanovky prošly vizuální a komunikační kontrolou jejich stavu. Nikdo z osob, které setrvaly cca 67 minut na lanovce, nejevil známky podchlazení, a tudíž nevyžadoval odbornou pomoc našich záchranářů, nebo péči ZZS.

               Akce se na místě účastnilo 13 záchranářů Horské služby, 2 výjezdové skupiny ZZS z Vrchlabí, 2 posádky HZS (Špindlerův Mlýn Vrchlabí), provozovatel areálu poskytl k dispozici rolbu s kabinou pro eventuální nutnost transportu podchlazených osob. Pro případ evakuace lyžařů za pomoci činností ve výškách a nad volnou hloubkou, byly v pohotovosti vrtulníky Kryštof 6 (LZS Hradec Králové) a Kryštof 18 (LZS Liberec), zároveň byly aktivovány lezecké skupiny HZS z královéhradeckého kraje.

Bližší informace: tiskový servis HSČR, Marek Fryš GSM: 602 163 444 nebo e-mail[email protected], Pavel Cingr, náčelník HS oblast Krkonoše o, GSM: 606 157 921, nebo e-mail: [email protected] 

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí