+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Turisté jsou nepoučitelní !

Tak takto začalo vyprávění horských záchranářů o dnešním zásahu na Sněžce. Tříčlenná skupinka turistů ve věku okolo dvaceti pěti let se dnes vydala na horskou túru na Sněžku. 

Turisté jsou nepoučitelní !
Ilustrační foto

Dva z nich v oblečení vcelku odpovídajícím počasí panujícím na hřebenech, třetí pravděpodobně vyznavač učení Wima Hofa oděn pouze do trenýrek rukavic a bot. Chtěl navázat na svůj loňský výkon, kdy obdobnou „procházku“ po horách absolvoval v mínus deseti stupních. Bohužel, všichni podcenili vliv počasí a to především stoprocentní vlhkost vzduchu s deštěm. Za takovýchto podmínek dochází k vyčerpání energetických zásob organismu daleko dříve a působení chladu je intenzivnější. 

Všechny okolnosti vedly následně k tomu, že pro skupinku turistů museli vyrážet na čtyřkolce na vrchol Sněžky záchranáři z Pece pod Sněžkou. Zdravotní stav všech tří osob nevyžadoval hospitalizaci a po transportu na Růžovou horu byli ponecháni ve vlastní péči.

Obdobných zásahů mají krkonošští záchranáři od prvního letošního sněhu za sebou již několik.

Horská služba důrazně žádá, před nadcházejícími dny svátečního volna, aby turisté, kteří vyrážejí do všech našich pohoří, nepřeceňovali svoje síly, dobře plánovali svoje výlety s ohledem na svou fyzickou kondici a povětrnostní podmínky, a zároveň aby byli dostatečně vybaveni.

Bližší informace: tiskový servis HSČR, Marek Fryš GSM: 602 163 444 nebo e-mail[email protected], Pavel Cingr, náčelník HS oblast Krkonoše o, GSM: 606 157 921, nebo e-mail: [email protected] 

 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí