+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Poděkování od zachráněného vždycky potěší

Je to zhruba rok, co jsme poblíž turistického rozcestníku Kamzík v Jeseníkách oživovali tohoto usměvavého muže na fotce. Jmenuje se František Chovanec a protože je fotka z 1. ledna 2023, kdy byl se svou fenkou maďarského ohaře Bellou na Pradědu, je jasné, že se ho oživit podařilo.

Poděkování od zachráněného vždycky potěší
František Chovanec se svou fenkou Bellou na Pradědu
Za složitých povětrnostních podmínek a tmy jsme ho tehdy transportovali na Červenohorské sedlo, kde v jeho záchraně pokračovali zdravotníci ze ZZS Olomouckého kraje. No a František se za námi stavil na stanici a všem záchranářům, zdravotníkům a lékařům také poslal následující řádky:
 
Je to přesně rok, kdy mi hodně lidí zachránilo život. Opět a rád chci všem těmto lidem kolem mě poděkovat a říct jim: Dnes slavím rok života, který bych bez vás neměl. Velkou měrou se na tom podíleli také profíci z Horské služby Jeseníky. Byli to oni, kdo mě na den přesně před rokem pomohli zachránit během mé cesty na běžkách z Červenohorského sedla na Švýcárnu, kam jsem bohužel nedošel. Pominu, co vše se mi přihodilo a kdo a jakou měrou mi pomohl toho dne vrátit se zpět na svět, všem patří můj dík a můj obdiv. Dnes jsem se vydal na Červenohorské sedlo a byl jsem rád, když jsem mohl na chviličku vidět alespoň některé z nich a chvíli si s nimi povídat , a nejen o našich horách. A i když si ze srdce přeji, aby nikdo z nás nikdy nemusel vašich služeb využít, tak vím, že pokud se i přes to něco nečekaného stane, tak že tady jste a že mě, nám i jiným v podobných situacích pomůžete.
Ještě jednou děkuji a AHOJ.
František Chovanec
 
Moc děkujeme za milá slova i za to, že jste se za námi Františku stavil. Vidět vás plného života je pro nás skvělá zpráva, ale také obrovská motivace do budoucna.

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí