+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Počasí si zahrávalo a nadále zahrává s turisty v Krkonoších.

Včerejšek a dnešek zavedl krkonošské horské záchranáře opět do hřebenových partií hor, zachraňovat turisty v nesnázích.

Počasí si zahrávalo a nadále zahrává s turisty v Krkonoších.
Ilustrační foto

Včera mezi 10 a 11 hodinou obdrželi záchranáři informaci o sklouznutí turistky úbočím Sněžky na polskou stranu do Kotle Lomniczki. „Pád utrpěla při pohybu po uzavřené Jubilejní cestě na Sněžku, v úseku kde jsme prováděli v posledních letech již několik obdobných záchranných akcí.“ Dodal k upřesnění místa nehody pecký záchranář T. Novák.

V podvečer se rozběhla záchranná akce také ve Špindlerově mlýně, kde z důvodu zledovatělého terénu uvízli na cestě Česko – Polského přátelství, v úseku mezi Špindlerovkou a Poledním kamenem, tři návštěvníci hor. Opět se jednalo o lokalitu, která je za podmínek zledovatělých cest na hřebenech Krkonoš, zcela typickou pro uváznutí turistů, a nebo nedobrovolný výlet na polskou stranu hor.

Do třetice dnes, kolem poledne, zasahovali za pomoci transportní techniky horskoslužebníci z Pece na vrcholu Sněžky. Transportovali dvě dvojice vyčerpaných, a ne zcela dobře vybavených turistů z vrcholu do Pece pod Sněžkou.

Přesto, že Horská služba varuje , vyzývá a informuje, stále se najdou jedinci, kteří se vydají na horskou tůru nedostatečně nebo nevhodně vybaveni. Často podcení nástrahy meteorologické situace, nebo přecení své síly.“ Dodávají jednohlasně záchranáři účastnící 

Bližší informace: tiskový servis HSČR, Marek Fryš GSM: 602 163 444 nebo e-mail[email protected], Pavel Cingr, náčelník HS oblast Krkonoše o, GSM: 606 157 921, nebo e-mail: [email protected] 

 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí