+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Letečtí záchranáři Horské služby z Krkonoš a Orlických hor cvičili a cvičí u Trutnova.

Včera a dnes probíhá cvičení leteckých záchranářů LZS KHK, s účastí leteckých záchranářů  Horské služby a Hasičského záchranného sboru .

LZS KHK uspořádala v oblasti Čížkových kamenů / východně od Trutnova /cvičení  se zaměřením na zásahy ve skalním terénu a vyzdvižení osob ze špatně dostupného terénu.

Letečtí záchranáři Horské služby z Krkonoš a Orlických hor cvičili a cvičí u Trutnova.
Ilustrační foto

„Transporty horolezců uvíznutých ve skalním terénu, které jsou vynuceny špatnou pozemní dostupností, jsou prováděny za pomoci vrtulníku a tyto zásahy jsou vždy technicky velice obtížné. Každý letecký záchranář je na takovou činnost standardně vycvičen, avšak každý ze zásahů má svá specifika, která je nutné okamžitě řešit.“ uvedl  P. Smejkal šéfpsovod HS a dlouholetý letecký záchranář HS.

 Organizace takovýchto rozsáhlých cvičení, včera 16 leteckých záchranářů ze všech složek a dnes další stejně velká skupina,  je velmi náročná, ale je velkým benefitem pro všechny zúčastněné záchranáře.  Všechny účastníky , vede k velice úzké spolupráci a komunikaci  při řešení transportů a postupů při zásahu. „Není mnoho situací, kdy bychom pracovali s kolegy z HZS a LZS KHK na jednom laně, a to doslova. Domnívám se, že nám spolupráce velice dobře fungovala a zásahy proběhly s vysokou profesionalitou.Dovoluji si také, touto cestou poděkovat organizátorům z LZS KHK za perfektní organizaci a velice zajímavé modelové situace k řešení." Dodal k včerejší části výcviku letecký záchranář Marek Fryš za kolegy z HS.

 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí