+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Horští záchranáři zachraňují životy i v horských obcích.

  Dlouholetá a velice úzká spolupráce mezi Horskou službou a ZZS v jednotlivých krajích je přínosem nejen pro turisty, ale velice často přináší rychlou pomoc i občanům trvale žijícím v horských městech, městečkách a obcích. 

Horští záchranáři zachraňují životy i v horských obcích.
Ilustrační foto

  „Jako záchranáři nerozlišujeme, zda se jedná o turistu, anebo o trvale žijícího občana. Reagujeme promptně na výzvu k záchraně člověka v ohrožení života, či zdraví“ řeknou vám svorně všichni členové Horské služby. „Pokud jedete pomáhat člověku tak vaše hlava pracuje na tisíc procent a snažíte se vydat ze svých znalostí a dovedností to nejlepší. Jestliže se jedná o osobu, s níž jste v téměř každodenním kontaktu, je to náročnější o pocity které prožíváte naprosto podvědomě. Občas je to docela svazující.“ přiznávají všichni záchranáři HS.   Zásahů v „domácím prostředí“ zažívají v posledních letech více než dříve. „Poskytnout kvalitní první pomoc před příjezdem ZZS je vždy prioritou a můžeme toho dosáhnout díky častým doškolením a seminářům, které absolvujeme se školiteli ZZS ve všech krajích“.

  O kvalitě vzdělání a vybavení členů HS hovoří velké množství resuscitací s úspěšným koncem. „Je naprosto neskutečné potkat na ulici člověka, kterému se Vámi provedenou kvalitní první pomocí podařilo zachránit život.“ Komentuje svoje pocity jeden z krkonošských záchranářů.

  Za všechny takovéto situace jeden příklad z tohoto víkendu, kdy členové HS Krkonoše ve spolupráci se ZZS KHK provedli úspěšnou resuscitaci ve Svobodě nad Úpou. 

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí