+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

44. ročník Mezinárodního závodu horských záchranářů v Jizerských horách se blíží

Jsi horský záchranář z kterékoliv části planety a máš zájem změřit své síly s kolegy z jiných zemí? Přijeď na závody horských záchranářů do České republiky. Prestižní mezinárodní závod dvojic horských záchranářů se koná v Jizerských horách v České republice 1.-3. září 2023. Je to už 44. ročník. 

44. ročník Mezinárodního závodu horských záchranářů v Jizerských horách se blíží
Ilustrační foto

Trasa měří celkem kolem 20 km a má dvě etapy. V té první terénní absolvují horští záchranáři horolezecký výstup čtvrtého stupně obtížnosti s horním jištěním a časovku, která má přibližně 5 km a obsahuje technické disciplíny jako přemostění, prusíkování – jumarování, výstup skalní stěnou se samojištěním nebo slaňování.Ve druhé zdravotní části musí závodníci prokázat praktické znalosti při ošetření simulovaného úrazu. Závodí se ve dvou kategoriích: součet věku ve dvojici do 89 let a součet věku ve dvojici nad 90 let.

V pátek večer probíhá prezentace, výklad tratě a losování startovních čísel, v sobotu se závodí, večer se oslavují vítězové a vzdává se čest poraženým a v neděli se jede domů. Ubytování i stravu mají závodníci hrazené pořadateli.

Pokud Tě závod zaujal a chceš přijet, neváhej. Počet účastníků je omezený. Stačí do 25.8.2023 napsat jména dvojice záchranářů a zemi, kde působíš, na email [email protected] a v pátek 1.9.2023 dorazit.

Propozice najdeš tady: https://1url.cz/FuQPk.

Video z roku 2021 najdeš tady: https://www.youtube.com/watch?v=CxSx_onRFtI.

Mrkni na fotky z loňského ročníku a připrav se, že si sáhneš na dno 💪

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí