+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Součinnostní školení Horské služby Jeseníky a Policie ČR nad systémem Pátrač

Představení systému Pátrač, praktické ukázky pátracího systému a uživatelské aplikace v terénu i seznámení s výjezdovým štábním vozidlem PČR nabitým technologiemi.

Součinnostní školení Horské služby Jeseníky a Policie ČR nad systémem Pátrač
Ilustrační foto

To byl program dnešního součinnostního školení dispečerů Horské služby a zástupců Policie ČR v Jeseníkách za účelem zvýšení připravenosti při společných pátracích akcích po pohřešovaných v terénu.

V rámci dopoledního programu představila Horská služba policistům systém Pátrač a své zkušenosti s ním, které jsou v rámci složek IZS na jedné z nejvyšších úrovní. Systém Pátrač dostal grant na pokračování, jehož cílem je celý systém i aplikaci uživatelsky zjednodušit. Tuto příležitost velice vítáme, protože pro nás se v terénu při pátrání systém jednoznačně osvědčil!

Odpoledne nám bohužel nepřízeň počasí protentokrát zhatila praktické ukázky systému Pátrač v terénu, ale rozhodně jsme nezaháleli. Policisté nám představili svůj „batmobil“! Z fotografií můžete vidět, že vozidlo je skutečně nabité od podlahy ke stropu.

Podobná školení nejsou v rámci Horské služby úplně běžná, proto jsme moc rádi, že tu možnost v Jeseníkách máme!

Speciálně bychom chtěli poděkovat našim kynologům-hlavně Honzovi Hepnarovi a Ondrovi Třískovi za prezentování Pátrače a také všem zúčastněným složkám PČR-Jeseník, Bruntál a Krajskému ředitelství PČR Olomouc za poskytnutí štábního vozidla...jmenovitě plk. Janu Grmolenskému, vedoucímu OSPP.

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí