+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Akcemi nabitý konec ledna.

  Druhá polovina ledna bývá pro záchranáře klidnější. Každoročně se do tohoto období zařazují plánovaná společná cvičení a základní škola HS. V letošním roce tomu nebylo jinak.V týdnu od 15.-19.1. proběhl v zařízení MVČR na Richterových boudách mezinárodní kynologický a lavinový kurz.

Akcemi nabitý konec ledna.
Ilustrační foto

35 psovodů se svými čtyřnohými kolegy absolvovalo náročný týden výcviků v poslušnosti, vyhledávání v lavinovém terénu a dalších dovedností, které se k této problematice váží.

   Mimo členů HS byly účastníky kurzu také kolegové z dalších složek IZS policie ČR, pořádkové policie ČR, pátrací týmy PČR, letka PČR / sekce dronů /, LZS Hradec Králové a v neposlední řadě záchranáři ze Slovenska, Polska, a Slovinska. Celkově se na tomto kurzu vystřídalo více než 110 záchranářů a odborníků na laviny a kynologii.

    Zvláštní poděkování, od všech kynologů, patří specialistovi na výcviky psů a trenérovi Jiřímu Ščučkovi, za jeho cenné rady při psím výcviku, firmě FITMIN, která kurz podpořila stravou pro psy a také MVČR za možnost uspořádat kurz v jejich zařízení.

    Součástí kurzu byla také prezentace nového lavinového moulu v aplikaci Záchranka, pro všechny účastníky a také novináře.

    Ve stejném týdnu se zástupce HS účastnil mezinárodní konference o spolupráci v příhraničních oblastech, kde HS působí. Blok IZS byl zaměřen především na problematiku poskytování zdravotní péče na území sousedních států s důrazem na dořešení smluv mezi ČR – Polskem a ČR - Slovenskem. Náš příspěvek se týkal informací o naší spolupráci při záchraně se sousedními horskými záchranáři a návaznosti na spolupráci s ZZS, hasiči a policií.

    Poslední hromadnou akcí, která je na naplánována na konec ledna, je začátek zimní školy HS. Ta začíná dnes na Labské boudě a Čekatele HS čeká týden plný praktických výcviků, teoretických přednášek, včetně fyzického testu a závěrečných zkoušek.                                                       M.F.

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí