+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

V žádném z pohoří záchranáři Horské služby nezahálí

  I přes nedostatek sněhové pokrývky jsou v rámci zimních prázdnin hory plné turistů. Velká koncentrace lidí a sportovní aktivity s sebou přinášejí i množství úrazů a nehod. V Jeseníkách řeší nejenom úrazy v lyžařských areálech, ale vyjíždějí i k turistům do volného terénu.

V žádném z pohoří záchranáři Horské služby nezahálí
Ilustrační foto

  Právě nedostatek sněhu a zledovatělý povrch těžko dostupné turistické cesty byl cílem záchranné akce v minulém týdnu. Pěší turistka si na cestě na Ovčárnu poranila nohu a nebyla schopna chůze. 
 Nehoda se stala v těžko dostupném terénu úzkého údolí řeky. Pozemní transport pacientky k nemocničnímu ošetření by byl velice dlouhý a technicky náročný. Volba tudíž padla na spolupráci s LZS Ostrava.
 Po příletu vrtulníku následovala příprava pacientky do podvěsové sítě a vyzdvižení na palubu vrtulníku za pomoci jeřábu. Tato spolupráce mezi záchranáři HS a posádkou LZS Ostrava opět pomohla k rychlému transportu poraněné do zdravotnického zařízení.

Bližší informace: tiskový servis HSČR, Marek Fryš, 602 163 444, [email protected] a náčelník HS Jeseníky Vitězslav Kaller, 724 813 296, [email protected].

 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí