+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Kynologicko-lavinový kurz v pohoří Triglav.

  Tři naši kolegové, záchranáři HS kynologové i se svými čtyřnohými spolupracovníky, se zúčastnili v minulém týdnu kynologicko-lavinového kurzu v Národním parku Triglav ve Slovinsku.
   5 náročných dní v nadmořské výšce kolem 1800 m.n.m. prověřilo jejich fyzickou kondici a ukázalo skvělou připravenost na záchrannou činnost.

Kynologicko-lavinový kurz v pohoří Triglav.
Ilustrační foto

  „Měli jsme možnost cvičit ve spolupráci s účastníky ze Slovinska, Rakouska a Černé hory. Bylo velice zajímavé takovýto kurz absolvovat a porovnat přístupy k činnostem v rámci pátrání a práce na laviništi. Slovinští kolegové nám představili svůj přístup, který je založený především na samostatné práci psa  při pátrání na laviništi. Celou jejich metodiku a výcvik jsme měli možnost pochopit v rámci přednášek, které nám prezentoval slovinský specialista a trenér výcviku psů.“ Popsal J. Šimeček, který byl jedním z účastníků kurzu.

   V rámci večerních přednáškových bloků měli možnost představit svoje metody a postup při pátrání v terénu také naši kynologičtí záchranáři.
   „Takováto společná mezinárodní cvičení mají vždy velký význam pro další rozvoj metodiky výcviku psů a přístupu kynologů k jejich činnosti“. Dodal ještě J. Šimeček.                                               M.F.

 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí