+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Oblastní soutěž v Krušných horách

Horští záchranáři jsou staří soutěživci. Potvrdilo se i při tradiční oblastní zimní soutěži v Krušných horách o víkendu 24. a 25. února. 

Oblastní soutěž v Krušných horách
Jan Šimeček

Nasazení bylo obrovské a zdravá rivalita taky. Původně se měla soutěž uskutečnit v okrsku Pernink, ale kvůli nedostatku sněhu museli borci zavítat na Klínovec. Díky patří jak okrsku Boží Dar za pomoc při organizaci, tak Skiareálu Klínovec. Klání se zúčastnilo celkem 47 závodníků včetně jedné ženy a to z řad členů a zájemců o členství z oblasti Krušné hory.

Soutěž měla tři disciplíny. Skialpovou etapu s převýšením 500 m, technickou část se sjezdem, slaněním, uzlováním a zdravovědou. Dále pak vložený závod 4 členných družstev. Ten už probíhal za tmy. Skládal se z výstupu na skialpech po sjezdovce, kde v nejstrmější části museli závodníci pomocí lanových technik vytvořit záchranné stanoviště a následně vytáhnout na tomto stanovišti figuranta, zabalení veškerého vybavení, dokončení výstupu na vrchol a následný sjezd. Aby byl závod co nejspravedlivější, členové se do týmů losovali.

Absolutním vítězem se stal člen okrsku Boží Dar Jan Šimeček, který dostal do svého opatrování tradiční putovní pohár Sv. Bernarda, který je patronem všech turistů, horolezců a pocestných v alpských zemích. Ve starší kategorii nad 40 let zvítězil Zdeněk Mašek.

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí