+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Mezinárodní soutěž Horských služeb zná své vítěze

   Organizačně nejnáročnější závody, možná za celou historii, proběhly v minulém týdnu na hřebenech Krkonoš. Sněhové podmínky neumožnily klasický průběh. Mnoho změn na poslední chvíli a hledání tratí, tak, aby dávaly smysl a závodníci měli regulérní podmínky. Tak by se dala soutěž charakterizovat z pohledu organizátorů.

Ilustrační foto

   Závod byl rozdělen do dvou etap, které prověřily fyzickou kondici a technické dovednosti všech třiceti čtyř dvoučlenných hlídek záchranářů z Evropy. První etapa s čerstvě zasněženými vrcholky hor a silným větrem byla pro závodníky náročnou prověrkou z hlediska fyzických sil. A v rámci druhé museli prokázat technickou zdatnost, lyžařskou přípravu a zdravotnické dovednosti.

   Vyhlášení výsledků na Hotelu Astra ve Špindlerově Mlýně se ujala, tak jako v posledních letech, A. Zárybnická, která již dlouhodobě spolupracuje s Horskou službou především v oblasti lavinové prevence.

   „Každý z účastníků se snaží v rámci závodu předvést to nejlepší, co dovede, ale musíme si uvědomit, že tyto akce jsou také společenskou událostí, protože není v rámci zimní sezóny mnoho času na to, aby se potkávali záchranáři z celé HS ČR, a tím spíše na setkání a výměnu zkušeností s horskými služebníky z jiných zemí.“ Shrnul průběh tří dní P. Cingr, náčelník oblasti HS Krkonoše, který měl celou akci organizačně na povel.

Zásadní poděkování patří všem partnerům a sponzorům, kteří nám poskytli podporu a bez nichž by se akce nedala zorganizovat. Děkujeme a těšíme se na další ročníky.

!!! Dokument o závodu můžete shlédnout 4. 4. 2024 v 17:40 hodin na stanici ČT sport. !!!

Celkové výsledky_MSHS_2024 | PDF 237 kB
Fotogalerie_MSHS_2024

 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí