+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Spolupráce IZS v Tiských skalách

  Krásné počasí láká do lezecké oblasti na severu Čech velké množství milovníků skal. Jeden z nich nezvládl výstup stěnou a po cca šestimetrovém pádu utrpěl poranění zad. K vyřešení nehody vyrazili tři záchranáři Horské Služby z Tisé ve spolupráci s jednotkou JSDH z Tisé. Ošetření pacienta, příprava pro transport a navedení vrtulníku LZS Ústí n. Labem. Zdánlivě rutinní záležitosti, ale jejich důležitost pro včasné ošetření pacienta ve zdravotnickém zařízení je naprosto zásadní.

Spolupráce IZS v Tiských skalách
Ilustrační foto

  Transport v podvěsu na místní fotbalové hřiště provedla posádka LZS Ústí nad Labem. Pacienta z podvěsu na palubu vrtulníku pomohli přesunout členové lezecké skupiny HZS Ústí nad Labem.

  Pacient se díky spolupráci všech účastníků akce dostal, na palubě vrtulníku, do nemocniční péče zhruba za hodinu a deset minut. Koordinace zásahů v těžkém terénu a spolupráce všech složek IZS tak, jak ji předvádějí kolegové v Krušných horách, je zárukou včasného vyřešení nehod a rychlého poskytnutí odborné péče.

 Bližší informace: náčelník HS Krušné hory Bc. Miroslav Račko, +420 602 372 487, [email protected] nebo tiskový servis HSČR Marek Fryš, 602 163 444, [email protected].

 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí