+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Nová služebna v Lázních Libverda

Lázně Libverda byly od druhé poloviny 18. století tichým lázeňským městečkem, ve kterém se léčili klienti s obtížemi s pohybovým aparátem, srdcem a oběhovým systémem.

  Rok 2008 přinesl do poklidné obce v severní části Jizerských hor řinčení řetězů, zvuky brzd a oddychování cyklistů, kteří si začali užívat nově vzniklých single tracků. Celý bikový areál se započal v té době rozvíjet na úbočích hory Smrk, díky spolupráci hned několika subjektů, měst a obcí v přilehlém okolí.

Nová služebna v Lázních Libverda
Ilustrační foto

 Horská služba zareagovala na nově vzniklou situaci, a aby dokázala poraněným cyklistům poskytnout rychlou a profesionální pomoc, začala provozovat prozatimní služby v areálu Vzlet, který jí poskytlo město Libverda. Přesun do prostor Bikecentra Libverda znamenal posun, ale cyklistů přibývalo a stejně se zvyšovala intenzita výjezdů záchranářů. Brzy se tato lokalita stala jedinou, kde byli zaměstnaní letní sezónní pracovníci HS. Prozatímní podmínky v počátcích záchranářům postačovaly. Další a další single tracky rozbrázdily okolní svahy a dnes již asi není ani jeden milovník cyklistiky, který by do bikového ráje v okolí Libverdy nezavítal. Záchranářům práce přibývalo a bylo třeba postavit moderní zázemí, které umožní vyjíždět k zásahům, postarat se o zraněné na ošetřovně do příjezdu záchranné služby anebo jim poskytnout finální ošetření.

 Nová služebna je hotová. Již slouží cyklistům, turistům a návštěvníkům lázeňského města a jeho okolí.

Fotografie z jejího oficiálního otevření, které proběhlo 1. 5. 2024 si můžete prohlédnout na přiložených fotografiích. Záchranáři mají konečně důstojné zázemí, které je pro jejich práci tolik důležité.

Bližší informace: Mgr. David Savický, +420 602 628 927, [email protected]nebo tiskový servis HSCR Marek Fryš, +420 602 163 444, [email protected].

 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí