+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Veliké poděkování do Krušných hor

Dne 5.2.2022 jsem pracoval u syna na stavbě rodinného domu v Bublavě na Sokolovsku.

Bohužel jsem si způsobil úraz a spadl z výšky necelých 3 metrů na podsmeknutý hliníkový žebřík. Způsobil jsem si dost bolestivé zhmoždění v kříži a zlomil si obratel L1.

Chtěl bych poděkovat týmu záchranářů Horské služby Bublava a posádce ZZS KVK 264, kteří mi společně poskytli první pomoc a přes značně ztížené podmínky, mě velmi šetrně transportovali nejprve mimo rozestavěný dům a pak ve voze HS až ke stanovišti vrtulníku LZS Plzeň Líně.

Veliké poděkování do Krušných hor
Ilustrační foto

Asi jsem je hodně potrápil, protože jsem v čase úrazu vážil 103 kg a museli mě snášet z prvního patra rozestavěného domu, kde nebylo normální schodiště. A budiž jim ke cti, byli velmi šetrní a profesionální.

Také bych chtěl Vaším prostřednictvím poděkoval posádce vrtulníku „Kryštof 7“, kteří řešili společně s ZZS a HS problém s úklidem plochy a moje převozy mezi záchranářskými automobily a následně i převoz do vrtulníku.

Všichni se chovali jako skvělí profesionálové, a přesto byli vůči mně plni empatie, za což jim velmi děkuji.

Někdo při podobném úrazu třeba dočasně ztratí vědomí, já jsem si to vše prožil (a stále prožívám) do sebemenšího detailu.

Pořád si budu pamatovat uklidňující pohlazení od paní doktorky z Kraslické sanitky a uklidňující, usměvavé oči posádky z vrtulníku (díky přilbám mi zůstali v paměti jen ty oči).

Každý úraz je pro člověka nepříjemným zážitkem (tak to bylo i u mě), ale byl jsem rád, že tam byli Ti, kteří se o mne postarali.

Jejich práce si velmi vážím, a ještě jednou všem moc a moc děkuji.

Pavel Vlnař, Sokolov

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí