+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Horská služba Šumava prověří dovednosti dobrovolníků

Šumava, 14. prosince 2011 – Tvrdé cvičení v podmínkách zasněžené zimní Šumavy prověří v průběhu tohoto víkendu schopnosti všech místních dobrovolných členů Horské služby.
Horská služba Šumava prověří dovednosti dobrovolníků
Ilustrační foto

Vše začne v sobotu 17. prosince startem skialpinistické terénní etapy ze Špičáku na hraniční hřeben a po státní hranici na horu Ostrý. „V průběhu celé etapy budou naši záchranáři plnit řadu náročných úkolů, abychom tak, jako každý rok, i letos prověřili jejich dovednosti pod dohledem cvičitelů a lékařů HS,“ uvedl k cvičení Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava. V rámci této etapy si dobrovolníci natrénují ošetření zraněného v terénu, transport zraněného v exponovaném terénu, vyhledání osoby pomocí sondování a nácvik pohybu v extrémních terénních podmínkách. V neděli se pak dobrovolní záchranáři budou věnovat nácviku ošetření a transportu zraněného na sjezdové trati, lavinové problematice a prověření fyzické kondice. V průběhu celého víkendu tak ke slovu přijde vybavení, které záchranáři musejí mít s sebou - kompletní skialpinistická a lyžařská výbava, horolezecké vybavení, cepín, lavinová lopata či lavinová sonda. „Nechceme ponechat nic náhodě, všichni projdou tréninkem všech možných situací, do kterých se mohou v našich horách během zimy dostat. Vždy jsem si zakládali na tom, že naši členové, ať se jedná o profesionály či o dobrovolníky, jsou perfektně vycvičeni a jejich připravenost jistě mohou potvrdit ti návštěvníci Šumavy, kterým jsme pomohli či dokonce zachránili život,“ komentoval víkendovou akci náčelník Janďura.

Bližší informace: Michal Janďura, náčelník Horské služby ČR, oblast Šumava, GSM: 606 528 243, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 733 665 587, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí