Těžké zranění dívky v Jeseníkách, zasahoval vrtulník

Jeseníky, 19. ledna 2012 – Čtrnáctiletá dívka doplatila včera odpoledne těžkým zraněním na střet s opuštěnou lyží na sjezdové trati v lyžařském středisku Dolní Morava.
Těžké zranění dívky v Jeseníkách, zasahoval vrtulník

„Když naši záchranáři dorazili na místo nehody, zjistili, že dívka upadla při výjezdu z cesty na sjezdovku. Bohužel se při pádu dostala obličejem do kontaktu s  lyží, která spadla lyžaři, jenž upadl před ní, a zůstala na cestě. Tím dívka utrpěla vážná zranění hlavy,“ řekl k nehodě Michal Klimeš, náčelník Horské služby Jeseníky. Dodal, že nejvážnějším zraněním však byla pravděpodobná fraktura lebeční kosti. Záchranáři proto ihned dívku ošetřili a vzhledem k charakteru poranění povolali vrtulník Letecké záchranné služby z Hradce Králové. Ten pak vážně zraněnou lyžařku transportoval k dalšímu ošetření na specializované oddělení nemocnice. „Důrazně upozorňuji návštěvníky Jeseníků, aby dbali všech zásad bezpečnosti, především tam, kde se pohybuje víc lyžařů najednou a je těžší dodržovat dostatečnou vzdálenost při jízdě. Je opravdu nutné, aby všichni na sjezdových tratích dodržovali Desatero FIS pro bezpečný pohyb na sjezdových tratích,“ apeloval náčelník Klimeš.

Bližší informace: Michal Klimeš, náčelník Horské služby ČR, oblast Jeseníky, GSM: 606 722 352, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]