+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Srážka lyžaře se skútrem v Krušných Horách

Krušné hory, 20. ledna 2012 – Patnáctiletý lyžař zřejmě doplatil na nepozornost a těžce se dnes dopoledne zranil při střetu se skútrem pracovníka správy skiareálu Klínovec Sever.
Srážka lyžaře se skútrem v Krušných Horách
Ilustrační foto

Přesto, že skútr obsluhy vleků jel po okraji sjezdové dráhy a blikal výstražnými světly, chlapec si jej asi nevšiml a stále pokračoval v jízdě. „Když lyžař na poslední chvíli viděl, že srážce v plné rychlosti nezabrání, v jízdě si lehl. To ho asi zachránilo od mnohem těžších poranění, protože do skútru nenarazil, ale zajel pod něj,“ popsal situaci náčelník Horské služby Krušné Hory Miroslav Güttner. Dodal, že řidič skútru jel podle vlastních slov zcela podle všech pravidel bezpečného pohybu techniky na sjezdovkách a sám střetu prý zabránit nemohl. Ihned po nehodě vlekaři skiareálu kontaktovali HS a na místo vyjel záchranář. Ten po příjezdu zjistil, že chlapec nemá žádná viditelná zranění. Stěžoval si však na silné bolesti v ruce a v pánevní oblasti. To mohlo znamenat vážná vnitřní zranění, proto člen HS povolal vrtulník Letecké záchranné služby z Ústí nad Labem. Ten přiletěl ve velmi krátké době i přesto, že počasí letu zrovna nepřálo. Pilot proto musel zvládnout silné poryvy větru a dosedl na parkoviště pod sjezdovými tratěmi. Tam záchranář zraněného z místa nehody dopravil ve vakuové matraci za sněžným skútrem. Posádka LZS jej pak transportovala k dalšímu vyšetření do nemocnice v Ústí. „Lyžaři si musejí uvědomit, že na sjezdovkách se tu a tam pohybuje technika správy areálů i Horské služby, ať už jede k úrazu či například k opravě vleku. Je proto nutné, aby si sjezdaři hlídali neustále prostor kolem sebe a dávali pozor, kdo se v jejich okolí pohybuje,“ varoval náčelník Güttner.

Bližší informace: Miroslav Güttner, náčelník Horské služby ČR, oblast Krušné hory, GSM:720 510 603, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí