+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Těžce zraněná matka a tříletá dcera v Krušných Horách

Krušné hory, 14. února 2012 – Bezohledná jízda neznámého lyžaře na Modré sjezdovce na Klínovci byla dnes dopoledne příčinou těžkého zranění pětatřicetileté ženy a její tříleté dcerky. 
Těžce zraněná matka a tříletá dcera v Krušných Horách
Ilustrační foto

Přesto, že maminka i dcera lyžovaly na sjezdové trati, určené pro začínající lyžaře a právě pro rodiče s dětmi, narazil do nich neznámý dospělý lyžař. V plné rychlosti je srazil, nehodu neohlásil a okamžitě ujel. „Ihned, jakmile nám zavolali svědci nehody, jsme vyrazili ve dvou na místo. Během vyšetření jsme zjistili, že děvčátko má poraněnou nohu. Maminka na to byla hůř, měla poranění ramene, klíční kosti a vzhledem k tomu, co udávala, jsme měli podezření na poranění v oblasti páteře,“ uvedl k nehodě Stanislav Kabeš, zasahující člen Horské služby Krušné hory. Záchranáři vzhledem k závažnosti poranění povolali sanitní vůz Rychlé zdravotnické pomoci. Pak obě zraněné ošetřili, stabilizovali do tzv. vakuové matrace a šetrně převezli ke stanici HS na Klínovci. Tam je předali posádce sanitky RZP, která maminku i s dítětem transportovala k dalšímu ošetření do nemocnice v Ostrově nad Ohří. „V Krušných horách se na sjezdových tratích během jarních prázdnin pohybuje více lyžařů, než jindy. Především na sjezdovkách pro začátečníky a malé děti si musejí všichni dávat pozor. Právě děti se často na lyžích pohybují nepředvídatelně. V tomto případě šlo ale o jasnou bezohlednost toho neznámého,“ varoval náčelník Horské služby Krušné Hory Miroslav Güttner. Dodal, že tato lyžařská sezóna je náročnější, než minulá. Jen na Klínovci za několik týdnů sněhové pokrývky vyjeli záchranáři k 102 zraněním. To je stejný počet, jako v poslední sezóně, která ale pro lyžaře začala o měsíc dříve, než tato.

Bližší informace: Miroslav Güttner, náčelník Horské služby ČR, oblast Krušné hory, GSM:720 510 603, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí