+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Velká pátrací akce polské a české Horské služby v Jizerských horách

Jizerské hory, 15. února 2012 – Horská služba Jizerské hory dnes odpoledne vysílá postupně všechny volné členy na pomoc polským záchranářům při pátrání po zkolabovaném běžkaři a jeho manželce.
Velká pátrací akce polské a české Horské služby v Jizerských horách
Ilustrační foto

Na polskou službu GOPR se obrátili vysílení turisté s tím, že se pohybují v extrémním počasí na neznámém místě někde u česko-polských hranic a muž je v kritickém stavu. „Kolegové z GOPRu do akce zatím nasadili dvacet členů a vzhledem k povětrnostní situaci nás požádali o součinnost. Stejně jako oni i my uděláme vše pro jejich záchranu, ale bude to složitá akce. Na hřebenech hor je prudký vítr o rychlosti 100 km za hodinu a nulová viditelnost,“ popsal situaci René Mašín, náčelník Horské služby Jizerské hory. Čeští záchranáři vyrážejí na polskou stranu pohoří s veškerou dostupnou technikou. „S polskými kolegy jsou zvyklí spolupracovat, takže posílení akce o naše profesionály i perfektně vycvičené dobrovolníky jistě členům GOPRu v terénu pomůže,“ dodal náčelník Mašín.

O výsledku pátrání budeme média informovat po skončení zásahu.

Bližší informace: René Mašín, náčelník Horské služby ČR, oblast Jizerské hory, GSM: 602 774 103, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí