+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Těžce zraněný snowboardista na Zadově

Šumava, 24. března 2012 – Sedmatřicetiletý milovník jízdy na sněžném prkně se dnes odpoledne těžce zranil na sjezdové trati Kobyla na šumavském Zadově.

Těžce zraněný snowboardista na Zadově
Ilustrační foto

Snowboardista bez ochranné přilby zřejmě nezvládl skok na terénní nerovnosti a při pádu si způsobil vážné zranění. „Ihned po nahlášení nehody jsme k němu vyjeli a na místě zjistili, že si nárazem na povrch sjezdovky pravděpodobně poranil páteř. Nasvědčovaly tomu silné bolesti v oblasti bederní, které nám popsal. Po konzultaci jsme tedy zajistili zraněnému dostatek tepla, začali s ošetřováním a vyčkali příjezdu Rychlé lékařské pomoci,“ uvedl k akci Josef Tischler, zasahující člen Horské služby Šumava. Dodal, že na místo vzhledem k charakteru poranění letěl i vrtulník Letecké záchranné služby z Českých Budějovic. Záchranáři po příjezdu lékaře umístili zraněného do vakuové matrace a převezli jej do stanice Horské služby. Tam snowboardistovi lékař nasadil tišící léky a poté jej členové HS šetrně přenesli do vrtulníku, který přistál na vedlejším parkovišti. Posádka LZS pak muže transportovala k dalšímu ošetření do českobudějovické nemocnice. „Důrazně upozorňuji všechny lyžaře i snowboardisty, že za současných podmínek na sjezdových tratích musejí být velice opatrní. Na sjezdovkách nyní leží těžký a mokrý sníh a všichni by měli těmto okolnostem přizpůsobit styl i rychlost jízdy,“ varoval návštěvníky hor Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava.

Bližší informace: Michal Janďura, náčelník Horské služby ČR, oblast Šumava, GSM: 606 528 243, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí