+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Záchrana dětí z hořících automobilů

Krkonoše, 18. března 2013 – Tři děti mezi třemi a deseti lety a dalších pět dospělých museli dnes dopoledne zachraňovat členové krkonošské Horské služby po srážce a následném požáru dvou automobilů.

Záchrana dětí z hořících automobilů
Ilustrační foto

Obě auta se srazila krátce před jedenáctou hodinou. V jednom, zásobovacím vozidle Špindlerovy boudy, jel jen řidič. Druhé, které patří správě místní sáňkařské dráhy, vezlo čtyři dospělé a tři děti. „Nehoda se stala na zledovatělé cestě mezi Špindlerovým Mlýnem a Špindlerovo boudou. Zřejmě právě led na cestě byl příčinou a obě auta začala v podstatě ihned po srážce hořet. Cestující naštěstí včas vytáhla posádka dalšího vozu, který jel náhodou zrovna kolem,“ popsal okolnosti nehody zasahující člen Horské služby Krkonoše Marek Fryš. Záchranáři HS ihned vyrazili s veškerým zdravotnickým vybavením. K požáru vozidel také vyjel tým místních hasičů, který se snažil oheň marně uhasit. Všichni účastníci nehody naštěstí vyvázli bez těžkých poranění. Členové HS je přímo na místě vyšetřili a vzhledem k okolnostem na místo dorazila i Rychlá zdravotnická pomoc a také letečtí záchranáři. S těmi u zraněných členové HS spolupracovali a předali jim do péče tři dospělé a tři děti, jedno z nich pak s podezřením na možné vnitřní poranění v oblasti břicha. V dalších případech se jednalo o otřes mozku či tržné ranky. Další dva dospělé, řidiče obou automobilů, dopravili horští záchranáři na místní zdravotnické zařízení Medical Center k dalšímu ošetření. „I přes vrcholící lyžařskou sezónu je vidět, že Horská služba zde není jen pro záchranu zbloudilých či zraněných na sjezdovkách. I v tomto případě naši členové ukázali, že se hory v České republice bez nich neobejdou. Řidiče ovšem varuji před místními silnicemi, které jsou především mezi horskými boudami pokryté souvislým ledem,“ apeloval náčelník Horské služby Krkonoše Adolf Klepš.

Bližší informace: Adolf Klepš, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 924 nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí