+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Těžce zraněná holčička na bobech

Fakt, že sjezdová trať není určená pro jízdu na plastových bobech, zřejmě nezajímal šestačtyřicetiletého tatínka v Harrachově, takž se při nehodě zranil on a těžce také jeho devítiletá dcera.

Těžce zraněná holčička na bobech
Ilustrační foto

Nehoda se stala na harrachovské Červené sjezdovce dnes kolem desáté hodiny dopoledne. „Povrch trati je tvrdý a silně zledovatělý. Během jízdy otec zřejmě na tomto podkladu nezvládl řízení a oba prudce narazili do hrazení, které je kolem,“ uvedl k okolnostem nehody Adolf Klepš, náčelník Horské služby Krkonoše. Dodal, že otec utrpěl zhmožděninu bérce s podezřením na možnou zlomeninu dolní končetiny. Dceruška na to ovšem byla podstatně hůř. Když na místo dorazila během krátké doby dvoučlenná hlídka HS, zjistili záchranáři, že dívenka má řeznou ránu v obličeji. Kromě toho si nárazem přivodila otřes mozku a zhmoždila si záda. Členové HS měli však také podezření na vnitřní poranění břicha. Požádali proto o spolupráci Leteckou záchrannou službu z Liberce. Poté holčičku ošetřili, zafixovali do vakuové matrace a šetrně dopravili na harrachovský heliport. Vrtulník LZS jí pak transportoval k dalšímu ošetření do nemocnice. Otec zůstal v péči lékařů místní chirurgické ambulance. „Na všech sjezdových tratích je nyní pouze technický sníh a tvrdý, zledovatělý povrch. Vzhledem k velkému množství návštěvníků Krkonoš je na místě zvýšená opatrnost. Všichni by měli bezpodmínečně dodržovat všechny zásady bezpečnosti,“ varoval náčelník Klepš s tím, že pozor si musejí turisté i lyžaři dát i na hřebenových partiích, kde je rovněž velmi zledovatělý sníh. Dodal ještě, že samozřejmě je důležité vědět, že jakékoliv sáňky či boby na sjezdové tratě, určené jen lyžařům a snowboardistům, v žádném případě nepatří.

Bližší informace: Adolf Klepš, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 924 nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí