+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Těžce zraněný chlapec z Polska

Patnáctiletý polský lyžař včera ve večerních hodinách zřejmě nezvládl jízdu, v plné rychlosti vylétl ze sjezdové tratě Hromovka ve Špindlerově Mlýně a těžce se zranil.

Těžce zraněný chlapec z Polska
Ilustrační foto

Poté, co vylétl ze sjezdovky, spadl ze strmého svahu do lesa a narazil do stromu. Nehoda se stala krátce před osmou při večerním lyžování. „Hlášení o nehodě jsme dostali od dispečinku zdravotnických záchranářů s tím, že chlapec je v bezvědomí a silně krvácí. Ke zraněnému ihned vyjeli naši členové a cestou nabrali posádku sanitky Rychlé zdravotnické pomoci, která shodou okolností právě byla ve Špindlerové Mlýně,“ uvedl k večernímu výjezdu Adolf Klepš, náčelník Horské služby Krkonoše. Na místě záchranáři zjistili, že mladý lyžař i přesto, že měl přilbu, utrpěl velmi těžké poranění hlavy. Kromě toho měli podezření na vnitřní krvácení. Během vyšetření ke zraněnému dorazili i členové místního Hasičského sboru. Ti také pomohli Horské službě chlapce vyprostit z lesa. Zraněný byl pak na sjezdovce umístěn do vakuové matrace, záchranáři mu nasadili krční límec a dopravili k sanitce. K té přijel i vůz Rychlé lékařské pomoci a lékař si zde hocha převzal do péče. Po dalším ošetření jej převezl k vrtulníku Letecké záchranné služby z Prahy a ten pak dále do nemocniční péče. „Nehoda se stala na otevřené, upravené a dobře osvětlené sjezdovce. Upozorňuji proto, že lyžaři by měli jezdit tak, aby vše zvládli a nepřeceňovali své síly a schopnosti,“ varoval náčelník Klepš. Dodal, že vzhledem k perfektní spolupráci Horské služby, RZP, RLP i Hasičů proběhla záchrana mladičkého Poláka velmi rychle a efektivně.

Bližší informace: Adolf Klepš, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 924 nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, E-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí