+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Horská služba získá darem nové vybavení

Šumava, 13. Srpna 2014 – Nový defibrilátor, oxymetry, fonendoskopy a tonometry získá pro svou stanici Lipno-Kramolín Horská služba Šumava díky darům obce Lipno nad Vltavou, společnosti LipnoServis a společnosti Stezka korunami stromů.

Horská služba získá darem nové vybavení
Ilustrační foto

Zítra v 11:00 zástupci společnosti, která provozuje celý areál v Lipně nad Vltavou, spolu se zástupci obce, předají oficiálně na stanici HS Lipno-Kramolín dar Horské službě. „Jedná se vlastně o dary dva. V prvním případě dostaneme od provozovatele areálu defibrilátor Lifepak 1000, který nám umožní efektivněji zasahovat v případě selhání srdeční činnosti. Od obce Lipno pak finance ve výši 35.000 Kč, za které byly nakoupeny další zdravotnické přístroje, potřebné pro co nejlepší a nejrychlejší vyšetření pacientů,“ uvedl Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava. Doplnil, že vše bude sloužit nejen k zásahům v prostorách areálu, ale i v obci a jejím širokém okolí a kromě turistů i pro obyvatele Šumavy.

Za finanční prostředky od Lipna nad Vltavou dostane HS vždy po dvou kusech oxymetry (pro zjištění obsahu kyslíku v krvi), fonendoskopy a tonometry (pro měření okamžité hodnoty krevního tlaku). Všechny tyto přístroje jsou důležité při poraněních i nehodách k zjištění základních fyziologických hodnot pacientů. „Pomůcky, které dostaneme, budou použity v provázanosti naší, areálu i obce. Návštěvnost Lipenska je skutečně vysoká, a to jak v zimě, tak v letních měsících. Úměrně tomu narůstá i počet případů, kdy turisté i domácí potřebují pomoc prostřednictvím kvalitní zdravotnické techniky,“ upozornil náčelník Janďura.

„Náš dar, defibrilátor Lifepak 1000, jsme Horské službě pořídili především proto, že si jejího působení zde nesmírně vážíme a chceme její práci zefektivnit. Těší nás, že se horští záchranáři starají nejen o bezpečnost našich hostů a přispívají tak k tomu, že dovolená je klidnější, ale že se zapojují ve svém volném čase i do dalších aktivit,“ komentoval předání daru Jiří Falout, tiskový mluvčí LipnoServisu. Připomněl například projekt Lipno bez bariér, který handicapovaným umožnil zkusit si různé aktivity, které areál nabízí. Do tohoto projektu se HS Šumava zapojila jako jedna z prvních.

Bližší informace: Michal Janďura, náčelník Horské služby ČR, oblast Šumava, GSM: 606 528 243, Jiří Falout, tiskový mluvčí společnosti LipnoServis, GSM: 602 659 753, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí