+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

První vážný úraz v novém roce na Klínovci

Krušné hory, 3. ledna 2015 – První těžký úraz v novém roce zaznamenali záchranáři krušnohorské Horské služby dnes krátce před polednem na Dámské sjezdovce na Klínovci.

První vážný úraz v novém roce na Klínovci
Ilustrační foto

Čtyřiadvacetiletá snowboardistka z německého Lipska zde v plné jízdě upadla a vážně se zranila. „V 11:50 nás zavolala obsluha sedačkové lanovky s tím, že dívka se nemůže hýbat. Když jsme dorazili s potřebným zdravotnickým vybavením na místo, zjistili jsme, že snowboardistka si zřejmě poranila páteř a také pravou horní končetinu,“ popsal dnešní výjezd Ondřej Vank, zasahující člen Horské služby Krušné hory. Záchranáři dívce proto nasadili krční límec, zafixovali jí ruku a umístili ji do vakuové matrace. V té ji pak transportovali k hotelu Nástup. Zde si zraněnou převzala posádka sanitního vozu Rychlé zdravotnické pomoci, která jí ošetřovala až do příletu vrtulníku z Ústí nad Labem. Členové HS zraněnou pak do něj šetrně přemístili a Letecká záchranná služba dívku transportovala k dalšímu ošetření do nemocničního zařízení. „Důrazně upozorňuji lyžaře i snowboardisty na nebezpečí pádu a vážného zranění. Po včerejším silném dešti je povrch sjezdových tratí tvořen velmi tvrdou sněhovou podložkou,“ varoval návštěvníky Klínovce náčelník Horské služby Krušné Hory Miroslav Güttner. Dodal, že všichni by měli dodržovat Desatero FIS pro bezpečný pohyb na sjezdových tratích, které návštěvníci hor najdou na webových stránkách Horské služby ČR www.horskasluzba.cz.

Bližší informace: Miroslav Güttner, náčelník Horské služby ČR, oblast Krušné hory, GSM:720 510 603, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí