+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Pátrání po pohřešovaném v Deštném

Orlické hory, 7. února 2015 – Noční pátrací akci mají za sebou záchranáři HS Orlické hory spolu s policisty i hasiči. Hledali v Deštném a okolí ztraceného devatenáctiletého místního mladíka.

Pátrání po pohřešovaném v Deštném
Ilustrační foto

Rodiče nahlásili jeho pohřešování v půl třetí v noci s tím, že už dávno měl dorazit domů. „Sami jej už asi hodinu hledali po celé obci. Dokonce našli i svědky, kteří jejich syna viděli kolem čtvrt na dvě přímo v Deštném. Tam ale jeho stopa končila a domů už nedorazil,“ popsal okolnosti mladíkova zmizení Jan Pochobradský, zasahující člen Horské služby Orlické hory. Záchranáři nelenili, povolali do akce dva psovody se psy a s nimi vyslali další dva členy HS. Všichni pak spolu s rodiči prohledali znovu celou obec i okolí, ale marně. „Asi po hodině pátrání jsme se obrátili s žádostí o pomoc na Policii ČR. Ti ihned vytvořili svůj tým a zároveň povolali do akce hasiče z Deštného i několika dalších obcí, a my zároveň další čtyři členy“ doplnil Jan Pochobradský.

Záchranáři si poté na základě informací Horské služby o dosavadním pátrání rozdělili sektory, aby pročesávání prostoru bylo co nejúčinnější. V půl páté nad ránem pak začala rozšířená pátrací akce a během asi dvaceti minut se podařilo mladíka najít. Ležel na okraji Deštného, zcela vyčerpaný a podchlazený. Členové HS jej proto zabalili do izotermické fólie a obložili vyhřívacími dečkami. Poté jej převezli na stanici HS, kde si mladíka převzala do péče posádka sanitního vozu Zdravotnické záchranné služby z Opočna. „Všechny složky Integrovaného záchranného systému, které se na akci podílely, ukázaly perfektní součinnost. Musím poděkovat všem lidem, kteří se nočního pátrání zúčastnili,“ poznamenal Josef Hepnar, náčelník Horské služby Orlické hory.

Bližší informace: Josef Hepnar, náčelník Horské služby ČR, oblast Orlické hory, GSM: 606 725 102, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí