+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Pátrací akce u Smědavy zatím neúspěšná

Jizerské hory, 15. února 2015 – Po sedmapadesátiletém muži z Desné pátrali členové Horské služby i Policie ČR od včerejšího večera, zatím bez pozitivního výsledku.

Pátrací akce u Smědavy zatím neúspěšná
chata Smědava

Podle informací, které jsou k dispozici, odešel muž z chaty Smědava domů do Desné. „Když ovšem do jedenácti večer nedorazil, rodina nás požádala o pomoc. Ihned jsme se spojili s policisty a společně dohodli koordinaci pátrací akce. Pak jsme za nás vyslali šest týmů, pět na sněžných skútrech a jeden na terénní čtyřkolce s pásy,“ uvedl k zahájení celonočního pátrání René Mašín, náčelník Horské služby Jizerské hory. Dodal, že záchranáři i policisté prohledávali postupně všechny cesty, po kterých se mohl na trase do Desné muž večer vydat a samozřejmě i jejich bezprostřední okolí. Zároveň se dohodli s policisty, že ti požádají o spolupráci vrtulník s termovizí.

„Helikoptéra nám ale nepomohla, posádka nemohla z Prahy kvůli nízké silné oblačnosti odletět,“ doplnil náčelník Mašín s tím, že pátrání poté pokračovalo i ráno. Policisté i členové HS opět prohledávali na skútrech a čtyřkolce s pásy místa, kam by se muž mohl během noci dostat. Od devíti hodin týmům dokonce mohl pomoct policejní vrtulník, protože počasí nad Prahou konečně dovolilo odlet. „Doposud byla ovšem rozsáhlá akce neúspěšná. Nepodařilo se nám najít ani muže, ani stopy, které by ukazovaly, kde se mezi Smědavou a domovem mohl ztratit. Po poradě s Policií ČR jsme zatím pátrání přerušili,“ řekl René Mašín. Dodal, že muž u sebe bohužel neměl mobilní telefon, pokud by jej měl, bylo by pátrání jistě úspěšnější. Pátrání bude pokračovat i v dalších dnech podle informací, které Horská služba o možném pohybu pohřešovaného získá.

popis pohřešovaného - www.nasejablonecko.cz

Bližší informace: René Mašín, náčelník Horské služby ČR, oblast Jizerské hory, GSM: 602 774 103, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí