+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Pátrání po ztraceném seniorovi

Šumava, 19. září 2015 – Pětasedmdesátiletý muž se dnes nedostavil k obědu v domově pro seniory na Kubově Huti, do pozdního odpoledne jej hledali záchranáři kolem Boubína.

Pátrání po ztraceném seniorovi
Ilustrační foto

Horskou službu zalarmoval dispečink Policie ČR z Českých Budějovic, kterému zmizení seniora nahlásil personál domova. „Výzvu jsme dostali krátce před čtvrt na tři. Ihned jsme vyrazili v počtu jedenácti členů Horské služby na čtyřkolkách a v terénních automobilech. Rozdělili jsme si trasy v okolí Boubína, kde se snad měl podle všech dostupných informací muž nacházet,“ uvedl k začátku pátrací akce Jaromír Forst, zasahující člen HS Šumava. Dodal, že se dalo předpokládat, že muž si vyšel na vycházku, ztratil se v lesnatém horském terénu a nyní bloudí vyčerpaný a zmatený mimo značené cesty.

Celé dvě hodiny pátrali horští záchranáři bez úspěchu. „Až po půl páté nás kontaktovali policisté s tím, že jejich hlídka našla pána zcela v pořádku na čerpací stanici u Strážného. Nevíme, jak se tam dostal, podle nás za tu dobu takovou cestu ujít nemohl,“ komentoval konec akce Jaromír Forst s tím, že je možné, že seniora na místo někdo svezl.

„Kromě ztracených turistů také tu a tam hledáme zbloudilé seniory z domovů. Těžko v takovém případě varovat před náročným terénem či apelovat na nepřeceňování sil a pořízení kvalitní výbavy. Takže jen jedno – i v takových případech by senioři přeci jen měli mít u sebe nabitý mobilní telefon,“ upozornil náčelník Horské služby Šumava Michal Janďura a doplnil, že i dnešní pátrací akce je dobrou ukázkou kvalitní spolupráce a koordinace HS a Policie ČR.

Bližší informace: Michal Janďura, náčelník Horské služby ČR, oblast Šumava, GSM: 606 528 243, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí