+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Úmrtí mladého muže v Jeseníkách

Jeseníky, 30. prosince 2015 – Jízda na bobech na uzavřené sjezdovce se stala včera ve večerních hodinách osudnou osmnáctiletému chlapci v Malé Morávce.

Úmrtí mladého muže v Jeseníkách
Ilustrační foto

Mladík boboval na sjezdové trati v lyžařském areálu Kopřivná, i když trať byla mimo provoz. „Kromě toho na ní byla v provozu zasněžovací zařízení. K nehodě došlo krátce před tři čtvrtě na deset večer a nás kontaktovali pracovníci skiareálu,“ uvedl Michal Klimeš, náčelník Horské služby Jeseníky. Podle všeho mladík nezvládl prudkou jízdu na zledovatělém technickém sněhu a v plné rychlosti narazil do sněžného děla. Tím utrpěl těžké poranění hlavy.

„Na místo jsme ihned vyslali naší hlídku ze stanice HS v Karlově. Shodou okolností se poblíž pohyboval i sanitní vůz Rychlé zdravotnické služby, který byl k události také pracovníky areálu povolán,“ řekl Michal Klimeš. Členové Horské služby ve spolupráci se zdravotníky ihned po příjezdu začali provádět resuscitaci. Zranění byla ovšem neslučitelná se životem a po nějaké době musel lékař konstatovat smrt. Okolnosti úmrtí nyní šetří Policie ČR.

„Upozorňujeme, že vstup na sjezdové tratě mimo provoz je nebezpečný, protože se v těchto dnech provádí intenzivní zasněžování technickým sněhem a  jezdí po sjezdovkách rolby a další technika,“ důrazně varoval návštěvníky Jeseníků Michal Klimeš.

Bližší informace: Michal Klimeš, náčelník Horské služby ČR, oblast Jeseníky, GSM: 606 722 352, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí