+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Těžké zranění na Kramolíně

Šumava, 17. ledna 2016 – Jedenapadesátiletá lyžařka utrpěla dnes odpoledne těžké zranění při výstupu z lanové dráhy ve skiareálu Lipno nad Vltavou - Kramolín.

Těžké zranění na Kramolíně
Ilustrační foto

Podle všech informací se žena po vystoupení z lanovky zdržela na místě a prázdná sedačka jí silně udeřila do horní části pravé nohy. „Máme stanici přímo na Kramolíně, takže jsme na místě byli během kratičké chvilky. Paní stála a měla velké bolesti, nebyla schopná si sednout,“ uvedl Jan Kysela, zasahující člen Horské služby Šumava. Dodal, že horští záchranáři museli nejdřív zraněné ženě nohu zafixovat a poté jí teprve uložili do vakuové matrace a přikryli alu fólií, aby neprochladla.

„Měli jsme na základě vyšetření podezření na zlomeninu krčku a možná i pánve. Proto jsme její stav konzultovali s dispečinkem Zdravotnické záchranné služby v Českých Budějovicích,“ doplnil Jan Kysela. Dispečink linky 155 poté na místo nehody vyslal vrtulník leteckých záchranářů. Ti si pacientku převzali na parkovišti v Lipně nad Vltavou a transportovali ji do budějovické nemocnice k dalšímu ošetření.

„Je to vcelku netypický druh nehody, ale i to se může neopatrným lyžařům stát. Opět doporučuji všem návštěvníkům našich skiareálů, aby dodržovali všechna pravidla bezpečného pohybu na sjezdových tratích, tedy Desatero FIS,“ důrazně varoval Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava.

Bližší informace: Michal Janďura, náčelník Horské služby ČR, oblast Šumava, GSM: 606 528 243, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí