+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Nehoda motorkáře u Kvildy

Šumava, 2. července 2016 – Přibližně pětadvacetiletý motocyklista na silnici mezi Kvildou a Filipovo Hutí narazil dnes kolem poledne v protisměru do autokaravanu a těžce se zranil.

Nehoda motorkáře u Kvildy
Ilustrační foto

Nehoda se stala v zatáčce a motocyklista sklouzl po štěrku a po nárazu do karavanu utrpěl zranění břicha. „Jde sice o silniční nehodu, ale v místech, kde máme kratší dojezdový čas, zasahujeme i u takových událostí. Takže jsme k němu vyrazili s naším dobrovolným členem s potřebným zdravotnickým vybavením z naší stanice na Kvildě,“ uvedl Jaromír Forst, zasahující člen Horské služby Šumava. Dodal, že se u nehody setkali se sanitním vozem zdravotnických záchranářů, společně provedli základní ošetření a poté zraněného ve vakuové matraci naložili do vozu. Zdravotníci motocyklistu převezli na Filipovu Huť, kde přistál vrtulník. Motorkář v něm pak pokračoval k dalšímu ošetření do nemocnice v Plzni.

Členové šumavské Horské služby mají v těchto dnech skutečně napilno. „Během víkendu zasahujeme na mezinárodním mistrovství Evropy ve sjezdu horských kol v bikeparku na Špičáku. Účast je velká a můžeme vzhledem k náročným tratím počítat s různými zraněními,“ komentoval situaci v horách Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava. Připomněl také, že se začátkem letních prázdnin se prudce zvýšil počet návštěvníků pohoří. „Apeluji na všechny, aby dodržovali všechny zásady bezpečnosti, ať už jde o pěší turisty, cyklisty, či koloběžkáře, kterých je v posledních letech čím dál, tím více,“ varoval důrazně Michal Janďura. Připomněl, že zásady pro cyklisty i turisty najdou všichni na webových stránkách Horské služby.

Bližší informace: Michal Janďura, náčelník Horské služby ČR, oblast Šumava, GSM: 606 528 243, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí