+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Další srážka lyžařů na Kramolíně

Šumava, 21. ledna 2017 – Starší muž ve skiareálu na Kramolíně zřejmě narazil dnes dopoledne v plné rychlosti do jedenačtyřicetileté lyžařky a způsobil jí vážné zranění.

Další srážka lyžařů na Kramolíně
Ilustrační foto

K nehodě došlo na stejné sjezdové trati, na níž se stal podobný incident včera. „I zde srážku zaregistrovali pracovníci areálu a zavolali nám s prosbou o pomoc. Pán žádné zranění neměl, ale žena po nárazu utrpěla zlomeninu pravé dolní končetiny,“ popsal dnešní výjezd Aleš Fejfar, zasahující člen Horské služby Šumava. I v tomto případě bylo zranění natolik vážné, že horští záchranáři po konzultaci s dispečinkem linky 155 požádali o pomoc vrtulník Armády ČR.

„Paní jsme pak zafixovali do vakuové matrace a šetrně dopravili k nám na stanici HS. Když vrtulník Letecké záchranné služby přistál na nedalekém heliportu, převezli jsme k nám i lékařku a zdravotníka z jeho posádky,“ uvedl Aleš Fejfar. Členové LZS pak lyžařce poskytli základní ošetření, společně s horskými záchranáři jí transportovali k vrtulníku a dále pak do Českých Budějovic k dalšímu ošetření.

„Musím opět důrazně apelovat na návštěvníky hor, aby nepodceňovali aktuální situaci na sjezdových tratích. Počasí i sněhová pokrývka přejí lyžování a tratě na Šumavě jsou v těchto dnech skoro až přeplněny,“ varoval Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava. Dodal, že takřka stejný případ ve stejném skiareálu během dvou následujících dnů je neobvyklý a jen ukazuje, jak lyžaři dodržují zásady bezpečnosti a jak jsou pozorní k okolí během rychlé jízdy.

Bližší informace: Michal Janďura, náčelník Horské služby ČR, oblast Šumava, GSM: 606 528 243, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí