+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Vážně zraněná žena v Malenovicích

Beskydy, 26. července 2017 – Třiašedesátiletá turistka dnes dopoledne utrpěla vážná zranění při pádu do rokle Satinských vodopádů v Malenovicích.

Vážně zraněná žena v Malenovicích
Foto z dnešní náročné záchrany zraněné turistky v Satinských vodopádech

Horskou službu vyzvali k zásahu operátoři linky 155 krátce před polednem. „Bylo nám sděleno, že žena během výletu zakopla a následně spadla přibližně dvacet metrů ze srázu. Na místo vyrazil vůz Rychlé zdravotnické pomoci z Frýdlantu nad Ostravicí a my jsme jeli s nimi,“ uvedl k okolnostem výjezdu Pavel Masopust, zasahující člen Horské služby Beskydy.

Záchranáři museli vzhledem k velmi obtížnému terénu ke zraněné pěšky. „Na místě jsme zjistili, že žena utrpěla vážné poranění hlavy a horní končetiny, které vyžadovalo co nejrychlejší lékařské ošetření. Vozovou techniku bychom ale do lokality nedostali a transport na nosítkách by byl velice problematický,“ komentoval situaci Pavel Masopust. Zdravotníci proto povolali také vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy.

Záchranáři poskytli zraněné prvotní ošetření a pomocí speciálních vyprošťovacích nosítek pak ženu šetrně přepravili na nejbližší rovné místo. „Po příletu vrtulníku se k nám letečtí záchranáři spustili s vybavením pro práci v podvěsu. Poté jsme paní uložili do vakuové matrace a posádka vrtulníku jí transportovala k dalšímu ošetření do ostravské Fakultní nemocnice,“ doplnil náčelník Horské služby Beskydy Radim Pavlica s tím, že celá akce byla dokonalou ukázkou perfektní spolupráce horských, zdravotnických i leteckých záchranářů.

Bližší informace: Radim Pavlica, náčelník Horské služby ČR, oblast Beskydy, GSM: 606 769 011, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí