+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Třetí oběť houbařské sezóny v Beskydech

Beskydy, 17. října 2017 – Osmašedesátiletý houbař z blízké obce dnes dopoledne spadl z asi patnáctimetrového srázu nedaleko obce Radvanov u Jablunkova.

Třetí oběť houbařské sezóny v Beskydech
Ilustrační foto

Nehoda se stala před půl jedenáctou a krátce poté událost oznámil záchranářům HS Beskydy dispečink linky 155. „Ihned jsme vyrazili do vcelku nepřístupné lokality a zároveň s námi k nehodě mířil i vrtulník Letecké záchranné služby Ostrava. Kromě toho i sanitní vůz Rychlé zdravotnické pomoci, Hasičský záchranný sbor z Třince  a dobrovolní hasiči z Jablunkova,“ popsal počátek záchranné akce Jaroslav Pavlica, zasahující člen Horské služby Beskydy.

Když záchranáři dorazili na místo, které přesně udal kamarád houbaře, zjistili, že muž po pádu nejeví známky života. „Pustili jsme se tedy do resuscitace a postupně jsme v ní všichni pokračovali asi tři čtvrtě hodiny. Poté lékař LZS konstatoval smrt,“ uvedl Jaroslav Pavlica s tím, nyní záchranáři čekají na příjezd Policie ČR a po ohledání místa nehody budou muset zřejmě zesnulého transportovat k místu, kde jej mohou předat k převozu na patologii.

„Připomínám, že v letošní houbařské sezóně je to jen v oblasti Beskyd už třetí oběť. Apeluji na všechny milovníky houbaření, aby se nepouštěli do špatně přístupných lokalit a neriskovali zbytečně zdraví a život,“ důrazně varoval Radim Pavlica, náčelník Horské služby Beskydy. Doplnil, že i když dnešní záchranná akce skončila pro zraněného tragicky, šlo o perfektní souhru všech na místě přítomných složek Integrovaného záchranného systému.

Bližší informace: Radim Pavlica, náčelník Horské služby ČR, oblast Beskydy, GSM: 606 769 011, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí